Köp av gabioner - vad du bör tänka på

Köp av gabioner - vad du bör tänka på

Oavsett om det är som staket, rabattkant, upphöjda bäddar, skräpkärlsförklädnader eller till och med terrassmöbler - Gabioner kan användas mångsidigt i trädgården, på gården och i infarter. De är robusta, hållbara, lättskötta och moderna. Som dekorativa enskilda element blir de en riktig blickfångare på din egendom, som begränsning garanterar de en pålitlig syn- och väderskydd. Eftersom stenkurvarna kan monteras flexibelt finns det nu ett brett utbud av olika trådnätsmodeller, fyllmaterial och användbart tillbehör. Vad du ska tänka på vid köp av Gabioner avslöjar vi nedan.

Vad ska man tänka på vid valet av Gabioner?

Om du har bestämt dig för att använda Gabioner för ett projekt finns det mycket att tänka på innan du köper. Även om det finns många möjligheter med stenkurvarna att utforma din trädgård och låta din kreativitet flöda. För att allt ska bli som du tänkt dig och för att du framför allt ska ha lång glädje av din konstruktion bör du planera ditt Gabionprojekt i detalj och se till att kvaliteten på trådnäten inklusive tillbehör är bra.

 

Att bestämma rätt storlek innan köp

Onlineshoppen gabioner24.se är utmärkt för att upptäcka det mångsidiga utbudet av Gabioner och Samla inspiration för din egen trädgård. Innan du faktiskt köper stenkurvarna är det dock viktigt att ta exakt mått och eventuellt beräkna storlekarna på enskilda delar. För att genomföra många projekt passar våra Standardgabioner bra. Dessa finns i olika längder, höjder och djup. Om de färdiga trådkorgarna inte passar erbjuder vi också Specialanpassningar. På så sätt kan du anpassa din stängsel eller upphöjda bädd individuellt och använda även smala hörn.

 

Vilket syfte ska din Gabion uppfylla?

Dessutom är det viktigt att tänka på vad du vill använda stenkurvarna till. Planerar du stabila Gabionstaket eller letar du efter ovanliga klätterställningar för dina klätterväxter? Beroende på ändamålet finns olika krav på trådkorgen - särskilt med avseende på dess stabilitet. För att till exempel kunna bära stängselelement av glas krävs en större basyta för Gabionen än för PVC. Om du vill placera planterade skålar ovanpå krävs en viss bredd. Vill du montera Gabiontillbehör krävs också vissa förutsättningar, till exempel fästen eller en strömförsörjning.

 

Ett högkvalitativt skydd är avgörande

Det absolut viktigaste vid köp av Gabioner är dock skyddet. Bara ett högkvalitativt överdrag garanterar tålighet mot väderförhållanden och därmed livslängden för trådnäten, lås och distanshållare. Ju bättre skyddet är, desto längre tid har du glädje av din stenkorg.

I grund och botten har du två alternativ för skyddsbeläggning: galvanisering och varm förzinkning.

Den förstnämnda utmärker sig genom en 4 mm tjock beläggning av en zink-aluminium-blandning, som främst möjliggör omhöljningen av Gabionenkeltdelar och därmed själva monteringen. Individuella Gabionprojekt, utökningar eller egna kreationer har därför den karakteristiska matta ytan. Galvaniseringen erbjuder ett bra allroundskydd, till exempel mot kyla och fukt.

Den senare används däremot endast för färdigbyggda och svetsade trådkorgar, som helt sänks ner i ett hett zinkbad. Eftersom varmförzinkningen omsluter Gabionen inklusive anslutningarna helt, anses den jämförd som betydligt mer motståndskraftig och avvisande mot väderförhållanden. Samtidigt ger den tråden en elegant glans.

 

Köpa Gabioner på gabioner24.se: de vanligaste frågorna

Staket, upphöjda bäddar, möbler eller stenkurvsstolpar - sortimentet på gabioner24.se inkluderar olika trådnätskorgar för kreativ trädgårdsdesign. Här svarar vi på vanliga frågor om köp, leverans och kvalitet på våra Gabioner.

Vilka är de bästa Gabionerna?

Vilka som är de bästa Gabionerna beror framför allt på ditt projekt. Främst bör stenkurvarna naturligtvis passa. Även om det finns både förmonterade och sammanställda byggsatser - till exempel för Gabionupphöjda bäddar - i olika format som passar bra för många projekt. För specialmått är det dock mest meningsfullt att skräddarsy dem extra, för då är du helt fri att utforma. Det bästa skyddet mot väderförhållanden erbjuder varmförzinkade Gabioner. De kan dock endast levereras helt monterade. Om du vill montera din stenkorg själv och spara lite är galvaniserade Gabioner det rätta valet.

Vid köpet bör du också vara uppmärksam på de olika maskstorlekarna och ta hänsyn till vilket fyllmaterial du planerar att använda för trådnätskorgen. Ju mindre maskvidd, desto mindre får kornstorleken på naturstenarna vara.

Hur länge håller en Gabion?

Gabioner är särskilt långlivade konstruktioner - särskilt jämfört med konstruktioner av trä eller PVC. Metallnätet är inte bara mycket stabilt, utan skyddas också tack vare beläggningen mot alla vanliga väderförhållanden. Även om det hittills finns få långsiktiga erfarenheter av faktisk användning. Tester där trådnäten permanent utsätts för en salttågesprutning har dock visat en minimihållbarhet på cirka 25 till 30 år i kustområden. I torrare områden kan man däremot utgå från en betydligt längre åldersbeständighet, upp till cirka 50 år eller mer.

Varför är Gabioner kontroversiella?

Det mest kontroversiella med Gabioner är utan tvekan deras estetik. Medan många uppskattar den moderna stilen med en kombination av metall och sten, upplever andra de massiva trådnäten som för klumpiga, till och med kalla och livlösa. Designen av Gabioner är dock mycket flexibel: Fina stenkorn i kombination med små maskstorlekar upplevs till exempel betydligt mer återhållsamma än grova fältsten. Även färgerna och mönstren på fyllningen påverkar. Slutligen tillför klätterväxter, färgglada blomlådor eller Planteringsgabioner mycket grönt i trädgården.

En annan punkt handlar om miljön: Kritikerna saknar ofta livsmiljöer för djur. Men i motsats till betongmurar uppstår det otals små utrymmen mellan naturstenarna som fungerar som skydd för smådjur. Om du också integrerar ett insekthotell med olika naturmaterial ger du ytterligare livsrum åt andra varelser.

Hur levereras Gabioner?

Vanligtvis levereras Gabioner platt nedmonterade som en byggsats, ofta förpackade i flera kartonger. Gabionsstolpar, staket och varmförzinkade stenkurvar levereras dock redan färdigmonterade till dig. Små korgar och Gabioner för egen montering levereras helt normalt vid ytterdörren. Om det är en större beställning skickar vi Gabionerna på pallar med en speditör. Naturstenar levereras i stora säckar vid trottoarkanten.

Kan Gabioner bytas ut eller returneras?

För standardvaror gäller normalt en 14 dagars ångerrätt. Det betyder att du enkelt kan byta ut eller returnera dina Gabioner. Gabioner på mått eller andra specialbeställningar är dock uteslutna från återköp.

Det finns mörka fläckar på min Gabionnät. Vad är det?

Nät som nyligen har galvaniserats har ofta fortfarande lätta sotfläckar. De är produktionsbetingade och försvinner efter några regnskurar. På vissa nät kan det också finnas vita, pulverartade rester. Även dessa är ofarliga och tvättas bort med tiden.

Montering av Gabioner: Kan jag kapa mina trådnät?

Våra Gabionnät är förädlade med ett korrosionsskydd. Ett skärförfarande där värme genereras (t.ex. kapa eller såga) skadar detta skydd. Korgen blir korrosionskänslig och förlorar avsevärt sin hållbarhet.

För det fall att du själv vill kapa nätet på din Gabion kan du använda en bultsax. Galvanbeläggningen drar sig över kanten på skärytan när den klipps av och skyddar den. Om du vill kapa ett varmförzinkat nät måste du dock behandla skärytorna med zinkspray för att garantera tillräckligt skydd mot väderförhållanden.

Weiterlesen

Gabioner och deras fördelar för din trädgård

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.